Aziz's DIY onlineblog

Aziz's DIY onlineblog

Kleine kartonnen doosjes kopen: een goed idee!

Austin Alexander

We winkelen meer dan ooit online, zijn naast consument steeds vaker ook producent van diensten en producten en beseffen voor de overgrote meerderheid ook wel dat we ons gedrag meer moeten laten leiden door wat goed voor het milieu is, zodat ook onze kinderen en degenen die na hen komen nog een fijn leven op deze planeet kunnen leiden. Tegelijkertijd willen we zelf ook prettig en comfortabel leven, dus producten die én mooi en makkelijk én duurzaam zijn, zijn 'hot'! Kartonnen dozen vallen in deze categorie en daarom zal ik daar nu iets meer over schrijven: wat kun je er allemaal mee doen?

Als je een eigen zaak(je) hebt en op zoek bent naar een hygiënische en mooie verpakking voor kleine producten, die je ook nog eens met een tekst of logo naar wens kunt laten bedrukken, dan is kleine kartonnen doosjes kopen een goede keuze. Behalve kleine non-food artikelen als (handgemaakte) sieraden, make-up en bepaalde hobbymaterialen of gereedschap erin versturen, lenen kleine kartonnen doosjes zich ook bij uitstek voor het verpakken van verse etenswaren. Denk aan een schattig klein doosje precies in de vorm van de koekjes die je verkoopt, waar exact vier in passen, met een smakelijke tekst op de buitenkant. Maar ook een klein zakje nootjes of wat speciale chocolaatjes zijn natuurlijk een welkome inhoud van zo'n schone en unieke verpakking!

Kleine kartonnen doosjes zijn ook bij uitstek geschikt voor veel knutselprojecten. Ze zijn erg leuk om bijvoorbeeld een eigen opbergsysteem mee te bouwen, waardoor je een origineel en praktisch meubelstuk van heel voordelig materiaal hebt. Maar ook talloze knutselwerkjes voor kinderen kunnen starten met een klein kartonnen doosje: een mini-kijkdoos, een bewaardoosje voor dat zelf geregen kettinkje of een unieke verpakking voor een klein geknutseld foto-albumpje. Onbedrukte kleine kartonnen doosjes kopen doe je bij een veelheid aan winkelketens, waarvan er altijd wel één bij jou in de buurt zit.

Het gebruiken én hergebruiken van allerlei materialen wordt in het kader van het verduurzamen van onze manier van leven zoals gezegd steeds belangrijker. En ook bij dat streven passen kleine kartonnen doosjes dus perfect, zeker als je bij aankoop let op een keurmerk waaruit blijkt dat het karton afkomstig is van bomen die duurzaam beheerd worden en gekapt zijn. Doordat nieuwe kartonnen doosjes een grote kans maken om lang(er) in een huishouden te blijven op een van de hierboven beschreven manieren of nog weer heel andere, en doordat ze áls ze worden weggegooid voor 90% gerecycled kunnen worden, dragen ze bij aan de verantwoordelijkheid die we allemaal hebben om onze planeet leefbaar te houden.


Delen  

2021© Aziz's DIY onlineblog
Over ons
Aziz's DIY onlineblog

Hey, ik ben Aziz. Welkom op mijn blog. Ik ben een handige klusser en ben sinds 2 jaar mijn woning aan het vernieuwen. Ik doe zo veel mogelijk zelf, eventueel samen met vrienden. In plaats van zelf te zitten knoeien, ga ik vaak op zoek naar een DIY ontwerp online. Dit kan gaan van het maken van kasten, het installeren van een badkamer of het leggen van vloeren. Alles mag hier ter sprake komen. Zelf plaats ik hier regelmatig ervaringen, ontwerpen en foto's online om dit met anderen te delen. Ik wens jullie alvast heel veel leesgenot op mijn blog!

Categorieën
Archief